Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelinim Mutfakta Karadeniz usulü pazı mıhlaması tarifi! Karadeniz usulü pazı mıhlaması nasıl yapılır?

Pazı mıhlaması Karadenizlilerin sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Karadeniz usulü pazı mıhlaması hem kahvaltıda hem de gün içinde pratik ama lezzetli yiyecek arayanların yardımına koşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.amasyapostasi.com/
Gelinim Mutfakta Karadeniz usulü pazı mıhlaması tarifi! Karadeniz usulü pazı mıhlaması nasıl yapılır?

Pazı mıhlaması Karadenizlilerin sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Karadeniz usulü pazı mıhlaması hem kahvaltıda hem de gün içinde pratik ama lezzetli yiyecek arayanların yardımına koşuyor.

MALZEMELER

  • 1 bağ pazı
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak

TARİF

  • Pazıları temizledikten sonra yıkayın ve ince ince doğrayın.
  • Tuzlu suda 10 dakika haşlayın.
  • Süzgece alıp suyunu iyice süzün.
  • Daha sonra bir tavanın içerisine soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp yaklaşık 5 dakika kadar yağda kavurun.
  • Üzerine haşlanmış pazıyı, naneyi ve karabiberi ilave edin.
  • Bütün malzemeleri birlikte 3 - 4 dakika tekrar kavurun.
  • Daha sonra tavanın içerisine göz göz çukurlar açıp, yumurtaları içlerine kırın.
  • Kısık ateşte tavanın üstü açık olacak şekilde pişirin.
  • Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN!

 

Kaynak Linki: https://www.mynet.com/gelinim-mutfakta-karadeniz-usulu-pazi-mihlamasi-tarifi-karadeniz-usulu-pazi-mihlamasi-nasil-yapilir-1221548-myyemek

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.