Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enfes keşkek tarifi! Orijinal keşkek nasıl yapılır?

Keşkek tarifi hem tavuk hem de kırmızı etle yapılabiliyor. Bu eşsiz lezzet yiyen herkeste nostaljik anılar yaratıyor. Kalabalık misafirlerinize çıkaracağınız kolay tarifler arıyorsanız keşkek tarifine şans verebilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.amasyapostasi.com/
Enfes keşkek tarifi! Orijinal keşkek nasıl yapılır?

Keşkek tarifi hem tavuk hem de kırmızı etle yapılabiliyor. Bu eşsiz lezzet yiyen herkeste nostaljik anılar yaratıyor. Kalabalık misafirlerinize çıkaracağınız kolay tarifler arıyorsanız keşkek tarifine şans verebilirsiniz.

MALZEMELER

  • 200 gr buğday
  • 200 gr dana eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • Göz kararı tuz
  • Göz kararı karabiber

TARİF

  • 200 gr. buğdayı bir gece önceden ıslatarak, ertesi gün hazırlanmak üzere bırakın. Islatılan buğdayları, orta boy bir tencereye alıp, üzerine buğdayları kapatacak kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Buğdaylar iyice açılıp yarılana kadar pişirin. Bu pişirme işlemi yaklaşık 4 saat kadar sürecek.
  • Buğdaylar yarılmaya başladığı sırada, 200 gr. olarak aldığınız dana etini, daha kolay pişmesi için küp küp doğrayın. Etleri doğradıktan sonra ayrı bir tencereye alınarak kaynatılmaya bırakın. Etler kaynarken çıkan köpüğü sık sık almanız gerekir. Köpüğü almak yemeğe acı tat vermemesi için önemli.
  • İki adet soğanı küp küp olacak şekilde doğrayın. Soğanların aşırı küçük ya da aşırı büyük olmamasına özen göstererek doğramanız gerekiyor.
  • Soğanları hazırladıktan sonra 3 yemek kaşığı olarak ayırdığınız tereyağını bir tava içerisinde eritmeye başlayın. Küp küp doğradığınız 2 adet soğanı tereyağı içerisinde ekleyerek iyice kavurun. Kavrulan soğanları 4 saat boyunca pişirdiğiniz ve yarılmış olan buğdayların içerisine atarak karıştırmaya başlayın.
  • Etleriniz piştikten ve iyice yumuşadıktan sonra tencereden alın. Pişmiş ve iyice yumuşamış olan etleri soğanları da eklediğiniz yarma buğdayların içerisine ekleyin ve karıştırın. Etleri ve yarma buğdayları ezerek karıştırmaya dikkat etmelisiniz.
  • Bütün malzemeleri iyice ezerek karıştırdıktan sonra son olarak damak tadınıza göre tuz ve karabiberi istediğiniz miktarda ekleyin. Keşkeğiniz artık servis edilmeye hazır.

AFİYET OLSUN!

Kaynak Linki: https://www.mynet.com/enfes-keskek-tarifi-orijinal-keskek-nasil-yapilir-1221542-myyemek

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.